Brabantse Kempen  
 
  Home Informatie Toerisme - Recreatie Natuur Bezienswaardigheden Contact  
 
       

De Brabantse Kempen

Brabantse Kempen Festival, 30 juni in Eersel
Op zondag 30 juni 2013 wordt op de historische Markt van Eersel het Brabantse Kempen Festival georganiseerd. Dit gratis festijn laat u proeven van het beste wat De Brabantse Kempen te bieden heeft. Met streekhapjes en –drankjes en ondernemers met een bijzonder verhaal. Platteland, onderwijs, zorg, industrie…. de bedrijven en organisaties uit de regio zijn breed vertegenwoordigd. Daarnaast is er volop kindervermaak, kunst & cultuur en optredens van streekartiesten. Het festival, dat wordt georganiseerd door Stichting Kempen Goed, is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse organisaties uit de regio.

De Belgische Kempen
In het oosten van de Kempen liggen de gemeenten Mol, Balen, Retie en Dessel, omgeven door een prachtig landschap. Uitgestrekte bossen en grote waterplassen worden doorsneden door oude Kempense kanalen. Per fiets kunt u kennismaken met deze schitterende streek in de Belgische Kempen en kunt u genieten van de Belgische gastvrijheid.

Culinair in de Belgische Kempen
Overdag maakt u een mooie fietstocht of autotocht in de natuur van de Belgische Kempen en 's avonds laat u zich lekker culinair verwennen.Spoordonkse Watermolen
De onderwerpen zijn voornamelijk gefotografeerd in en rond het Oirschotse huidige grondgebied.
Hiervan zal hij een selectie tentoon stellen in de molenzaal van de Spoordonkse Watermolen van 15 December 2012 tot medio Maart 2013.
De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van woensdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur.

De Kempen is een uitgestrekt natuurgebied dat zich verdeeld over Nederland en België. Het is een heerlijke streek voor een culinair avontuur tijdens een weekendje weg. Of het ideale gebied voor een fiets of wandeltocht.

Fietsen in de Belgische Kempen
Fietsers komen helemaal aan hun trekken in de Belgische Kempen, een gebied bij uitstek om per fiets te verkennen.
   

Brabantse Kempen - Belgische Kempen - Mail: info@brabantsekempen.nl